Hubungi kita | Chinese

Pangarep-arep liyane, kemungkinan liyane, lan gaya urip liyane.

* 搜索 范围 仅限 本站 产品 及 新闻 版块 内容

News

Home » News

Tips Panganan Kanggo Kesehatan Pria

wektu: 2019-11-08

Tips Panganan Kanggo Kesehatan Pria


Ana akeh bukti kuat yen nutrisi sing apik lan gaya urip sing aktif bisa ningkatake kesehatan pria.

Kaya dene panganan sing bisa nyebabake kesehatan – panganan sing sampeyan pengin ngindhari, utawa paling ora mangan asring banget – uga ana "sing ramah kesehatan” panganan sing nglindhungi kesehatan pria kanthi macem-macem cara. Sing kalebu akeh woh-wohan lan sayuran, lemak sehat, protein tanpa lemak, lan pari-parian.

panganan kanggo pria

Iwak

Iwak tartamtu (utamane iwak banyu adhem kaya salmon, sardin, lan iwak trout) nyedhiyakake "lemak sing apik” sing mbantu nyegah peradangan ing awak. Sajrone sawetara taun kepungkur, ilmuwan wiwit ndeleng inflamasi ing prostat minangka kondhisi mbebayani sing bisa ndadekake kanker bisa dicegah. Omega 3 asam lemak (sampeyan bisa uga wis krungu bab kasebut minangka EPA lan DHA), minangka lemak penting sing ora bisa digawe awak, mula kita kudu golek saka sumber panganan.

Panganan kesehatan pria

Woh wohan beri

"Kerusakan oksidatif” yaiku apa sing diarani ilmuwan minangka kerusakan tambahan sing tambah wis pirang-pirang taun. Disebabake "radikal bebas oksigen,” yaiku produk sampingan metabolisme sing beracun. Nalika ora bisa dikendhaleni, radikal bebas ngrusak awak sing nyebabake karusakan oksidatif lan penyakit. Antioksidan mbantu netralake lan mbusak radikal bebas saka awak. Woh wohan beri minangka sumber sing apik, khususe stroberi, blackberry, blueberry, lan raspberry (luwih padhang luwih apik). Woh-wohan iki nyedhiyakake antioksidan kuat sing dikenal minangka anthocyanins.

panganan sing sehat kanggo pria

Tomat mateng

Lycopene minangka antioksidan kuat liyane lan ditemokake ing tembok sel tomat. Proses masak ngeculake ikatan, supaya awak luwih gampang ngakses antioksidan lan dikirim menyang prostat. Saos tomat, tempel, jus, lan tomat sundried mbantu awak supaya bisa nggunakake superstar nutrisi paling apik. Malah luwih apik: tomat sing dimasak ing lenga zaitun.

 

panganan sing apik kanggo kesehatan pria

Brokoli

Brokoli ngemot fitokimia (fitok tegese "tanduran") sulforaphane, sing seng di tuduh target lan mateni sel kanker nalika budhal prostat sehat sel kanggo perang dina liyane. Penelitian nuduhake manawa mangan sayuran sing salib bisa nyuda risiko nandhang kanker prostat. Aja seneng brokoli? Ana sayuran liyane ing kulawarga sing padha duwe efek mupangate padha, kalebu Gobis, kale, kembang kol lan sprouts Brussels.

panganan sing sehat kanggo pria

Teh Hijau

Sumber antioksidan liyane sing apik, godhong serbaguna iki ngemot macem-macem senyawa antioksidan sing diarani katekin (sing paling penting yaiku loro sing diarani EGCG, kanggo epigallocatechin-3-galate, lan epicatechin), sing dipercaya anti-karsinogenik lan anti-mutagenik (nyegah sel sehat supaya ora bisa mutasi). Tinjauan babagan macem-macem studi nemokake yen wong sing ngombe limang cangkir teh ijo saben dina ngalami resiko kena penyakit prostat.

 

Ayo tips ringkes iki kanggo motivasi awak kanggo diet kanthi sehat lan olahraga rutin.