Контактирајте не | Кинески

Повеќе надежи, повеќе можности, и поголема живост.

* 范围 仅限 本站 产品 及 新闻 版块 内容

Вести

Дали дебелината влијае на плодноста?

време: 2018-11-12

Дали дебелината влијае на плодноста?

 


Некои мажи имаат проблеми во квалитетот на спермата кога ќе направат физички преглед. Прегледот покажува дека спермата е мала, виталноста е проблематична, или стапката на деформација е висока. Значи, која е причината? Тешко е точно да се одговори на ова прашање, бидејќи сегашното медицинско ниво не може да ги дознае сите причини. Познати фактори кои можат да влијаат на спермата, како што се генетски и хромозомски абнормалности, варикоцела, хемиско загадување, фактори на животната средина, и вознемиреност, etc. Ако сте стерилен пациент, по посета на лекар, лекарот не може да ја дијагностицира причината за вашата кауза 70-80%. Некои итн причините за квалитетот на спермата се неконтролирани, како што се факторите на животната средина, Генетика, etc.

 

Неодамна, Американските научници Ајзенберг М.Л ги објави своите наоди. Формата на машкото тело влијае на квалитетот на спермата. од 2005-2009, 501 проучени се парови во два региона. Откриено е дека луѓето со прекумерна тежина и дебели имаат помал обем на сперма и број на сперматозоиди. Зголемувањето на телесната тежина и обемот на струкот е лошо во квалитетот на спермата. Бидејќи здравјето на простатата влијае на квалитетот на спермата. Простатата е мускул, најдобар начин да се задржи здрави на простатата е со мускулна диета и вежбање. Контролата на телесната тежина помага во одржување на протокот на крв во мускулот и дозволува простатата да функционира најдобро. Останувањето во нездрава тежина или седечкиот начин на живот може да доведе до попречен проток на крв. Ова може да доведе до хипоксија, недостаток на оксиг ен, и може да го зголеми ризикот од еректилна дисфункција и рак на простата. Кога крвта не може ефикасно да патува до и од простатата, постои зголемен ризик од генетски мутации и карцином на простата. Затоа, за мажи, здрав начин на живот, активна вежба, и одржување на добра форма на тело не се важни само за одржување на здравјето на срцето, но и за одржување на нормалната плодност.