Контактирајте не | Кинески

Повеќе надежи, повеќе можности, и поголема живост.

* 范围 仅限 本站 产品 及 新闻 版块 内容

Вести

Како да се подобри здравјето на простатата

време: 2019-11-21

Простатата е мала жлезда која се наоѓа кај мажите, во близина на мочниот меур. Многу мажи доживуваат проблеми со простатата, и како што стареат, важно е да се внимава на знаци на рак на простата. Според Американското здружение за рак, еден на секои седум мажи е дијагностициран со рак на простата во текот на неговиот живот и тоа е втора водечка причина за смрт од рак кај мажите во САД. во 2015, 27,540 Предвидено е смртта да се случи поради рак на простата. 

 

Повеќето од мажите од дваесеттите години да умре страдаат од болести на простатата, вклучувајќи Простатитис, Хиперплазија на простатата, Рак на простата. До сега, нема специфични лекови во светот. Особено, третман на не-бактериски простатитис, бенигна хиперплазија на простатата, а карциномот на простата отпорен на лекови стана светски проблем.

 

Болеста на простатата е еден од водечките убијци на здравјето на возрасните мажи ширум светот. Во Кина, бројот на луѓе кои страдаат од болести на простатата е скоро 70% од сите посети на урологија, а возраста на почетокот е исто така помлада. Болестите на простатата генерално вклучуваат простатитис, бенигна хиперплазија на простатата, и рак на простата.

 

Сепак, постојат голем број на превентивни мерки што мажот може да ги преземе за да го намали ризикот од развој на рак на простата, вклучувајќи важни промени во исхраната и начинот на живот и станувајќи свесен за неговата семејна историја.

 

храна


1.Јадете цели зрна и повеќе овошје и зеленчук. 

2.Бидете повеќе селективни во потрошувачката на протеини. 

3.Зголемете ја количината на соја во вашата исхрана. 

4.Ограничете го алкохолот, кофеин, и внес на шеќер. 

5.Ограничете го внесот на сол. 

6.Чувајте добри масти и ослободете се од лошите масти. 

7.Земете додатоци. 

 

Добар начин на живот


1.Не пуши. 

2.Одржувајте здрава тежина.

3.Регулаторно вежбањелакомо.  

4.Изведете вежби Кегел. 

5.Преземање на медицински мерки на претпазливост