Контактирајте не | Кинески

Повеќе надежи, повеќе можности, и поголема живост.

* 范围 仅限 本站 产品 及 新闻 版块 内容

Вести

Самопроверка за мажи! Ако овие 5 делови од телото се со поголема големина, животот ќе се изврши.

време: 2019-07-29

Самопроверка за мажи! Ако овие 5 делови од телото се со поголема големина, животот ќе се изврши

Во долгата река на историјата, долговечноста отсекогаш била "крајна" прогонувани од човечки суштества. Сепак, има многу малку долговечност што може да се направи. Долговечноста е спротивна на "фантазија" на научниот закон. Податоците покажуваат дека просечниот животен век на жените ширум светот е поголем од оној на мажите. Покрај нивните вродени предности, тие се повеќе под влијание на животната средина и исхраната.

на пример, повеќето мажи имаат лоши навики како пушење и пиење. во прилог, не постојат само многу штетни материи, но и иритации на крвните садови, што доведува до зголемување на ризикот од кардиоваскуларни болести и скратено траење на животот на мажите. Мора да се обрне внимание кога следново 5 делови од телото се со поголема големина.

1. на  црниот дроб станува се поголем и поголем.

Замастен црн дроб, алкохолен црн дроб, цироза на црниот дроб и други болести може да предизвикаат зголемување на црниот дроб. Мажите имаат поголема инциденца на замастен црн дроб отколку жените, и инциденцата на алкохолно заболување на масен црн дроб продолжува да се зголемува. Нормалниот црн дроб е во рамките на крајната граница и не го чувствува неговото присуство со допирање на него. Ако црниот дроб е зголемен, може да се допре со допирање на областа на црниот дроб со рака, и ова е исто така одличен симбол за појава на заболување на црниот дроб.

2. на  срцето станува сè поголемо

Срцето на нормална личност е приближно колку неговата тупаница, и иако телесните масти постојано се зголемуваат, срцето никогаш нема да расте во обем кога маснотиите се акумулираат. Наместо тоа, болеста ќе предизвика промени во волуменот на срцето, особено коронарна срцева болест. Проширено срцево заболување и така натаму.

поголемо срцем ефект на срцето на здравјето

3. Голем стомак

Науката покажува дека обемот на половината кај мажите треба да се контролира во рамките 85 цм. Ако обемот на половината станува се погуст, шансите да страдаат од кардиоваскуларни заболувања и замастен црн дроб ќе се зголемат. Ова се должи на прекумерна акумулација на маснотии во стомакот, што предизвикува компресија на внатрешните органи со маснотии. Особено, црниот дроб во стомакот е под влијание на маснотии и постепено се оштетува.

Во исто време, акумулацијата на маснотии исто така ќе влијае на здравјето на крвта, што доведува до постепено зголемување на нивото на триглицерид и холестерол во крвта, со што се забрзува формирањето на артериосклероза и тромбоза, и ризикот од хипертензија и кардиоваскуларни болести ќе се зголеми со текот на времето.

 

4. Простатата станува се поголема

Зголемувањето на простатата е често поврзано со хиперплазија, и средовечните мажи се високо ризично население од бенигна хиперплазија на простатата. Ако хиперплазијата е сериозна, тоа исто така ќе влијае на урината. на пример, дизурија е еден од симптомите, и може да има акутна ретенција на урина, така што простатата станува се поголема и поголема е исто така еден од сигналите за предупредување.

Секако, простатата постепено станува поголема мот предизвикана само од хиперплазија на простатата, но исто така може да биде предизвикана од рак на простата. По педесет и петгодишна возраст, ризикот од рак на простата кај мажите постепено ќе се зголемува, па не заборавајте да обрнете внимание на промените во простатата.

БХПнигна хиперплазија на простатата

 

 

5. Вратот станува подебел

Вратот на многу мажи станува се подебел и подебел со возраста, и тие дури и не го гледаат вратот од далеку. Зголемувањето на обемот на вратот не е добра работа. Лесно е да се предизвика апнеја при спиење, што грчи за време на спиењето, па дури и пауза од една минута. Ова е многу опасна ситуација.

Постојат повеќе артериски садови поврзани со мозокот во вратот. Ако обемот на вратот станува подебел, тоа значи дека во делот има натрупано премногу маснотии, што исто така ќе предизвика оштетување на крвните садови. Прекувремено, се јавува атеросклероза, па дури и цереброваскуларна болест може да биде предизвикана.