Контактирајте не | Кинески

Повеќе надежи, повеќе можности, и поголема живост.

* 范围 仅限 本站 产品 及 新闻 版块 内容

Вести

РАЗБИРАЕ НА ПРОСТАТИТИС

време: 2019-12-05

Простатитис е воспаление на простатата. Воспалението може да биде резултат на инфекција, како и други различни причини.

 


 

КЛАСИФИКАЦИЈА НА ПРОСТАТИТИС:

⭕️ Акутен бактериски простатитис:

Предизвикани од бактериска инфекција, и обично започнува одеднаш и може да вклучува симптоми слични на грип. Тој е најмалку вообичаен од четирите типа на простатитис.

RХРОНИЧЕН БАКТЕРИСКИ ПРОСТАТИТ:

Опишано со повторливи бактериски инфекции на простатата. Помеѓу нападите, симптомите може да бидат мали или пациентот може да биде дури и без симптоми; сепак, може да биде тешко за лекување.

R ХРОНИЧЕН ПРОСТАТИТИС / СИНДРОМ НА ХРОНИЧНА ПЕЛВИЧКА БОЛКА:

Повеќето случаи на простатитис спаѓаат во оваа категорија; сепак, најмалку се разбира. Хроничен простатитис / синдром на хронична карлична болка може да се опише како воспалителен или невоспалителен, во зависност од присуството или отсуството на клетки кои се борат против инфекцијата во урината, сперма, и течност од простата. Честопати не може да се идентификува посебна причина. Симптомите можат да одат и да си одат или да останат хронични.

⭕️АСИМПТОМАТСКИ ИНФЛАМАТОРНИ ПРОСТАТИТИ:

Оваа состојба често се дијагностицира случајно за време на тренингот за неплодност или рак на простата. Поединци со оваа форма на простатитис нема да се жалат на симптоми или непријатност, но тие ќе имаат присуство на клетки кои се борат против инфекции присутни во течноста за сперма / простатата.

Симптомите поврзани со простатитис може да варираат во зависност од основната причина за простатитис. Симптомите може да се појават бавно или да се појават брзо, и тие можат брзо да се подобрат (во зависност од причината и достапниот третман) или може да траат неколку месеци и може да продолжат да се повторуваат (хроничен простатитис). Брзината и сериозноста на почетокот се најчесто изразени со акутен бактериски простатитис.

 

Следниве се знаци и симптоми кои можат да бидат присутни со простатитис:

✅ Болно, тешко и / или често мокрење

✅ Крв во урината

✅ Болки во препоните, ректална болка, абдоминална болка и / или болка во грбот

✅ Треска и треска

✅ Мала и болка во телото

✅ Исцедок од уретрата

✅ Болна ејакулација или сексуална дисфункција